Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

2 Noiembrie 2020
Vizualizari: 297
Comentează add

Revenire la lockdown în Anglia

aura-neag-londra

Foto: Arhivă.

În Anglia va intra în vigoare, de joi, o nouă închidere generalizată, care va dura la de data aceasta până în 2 decembrie.

Guvernul încearcă să reducă în acest fel rata propagării virusului, în condițiile în care numărul total al infectărilor a depășit ieri în Marea Britanie un milion de cazuri.

Revenirea la lockdown nu va repeta însă situația din primăvară, după cum explică de la Londra Aura Neag.


Reporter: Începând de joi, cei peste 55 de milioane de englezi sunt sfătuiţi să stea acasă. Cea mai mare parte a economiei se va închide din nou. Sectorul ospitalier va fi puternic afectat, întrucât restaurantele, puburile și cafenelele își vor închide porțile până în 2 decembrie. De asemenea, vor fi închise magazinele neesențiale: sălile de sport, piscinele, saloanele de coafor și cosmetică.

Bisericile vor fi închise pentru servicii religioase, dar vor fi deschise pentru înmormântări, la care pot participa maxim 30 de persoane. Bisericile pot fi folosite individual pentru rugăciuni și de asemenea pentru a distribui mâncare familiilor aflate în dificultate, prin așa-numitele "bănci de alimente".

De asemenea, bisericile pot fi folosite pentru a fi transformate temporar în centre de donare a sângelui. Întâlnirile în spațiile închise, cum ar fi locuințe private sau în grădini private vor fi interzise.

Oamenii sunt sfătuiți să nu călătorească nici cu mașina personală, nici cu mijloacele de transport în comun, decât pentru situații excepționale. În ciuda acestui lung șir de restricții, carantina ce intră în vigoare joi, în Anglia, este diferită de cea din primăvară.

Cea mai importantă diferență este aceea că școlile, chiar și cele din zonele roșii, rămân toate deschise. Copiii de toate vârstele se întorc mâine la școală după o săptămână de vacanță. Acest lucru este în parte facilitat de testări în masă, care se fac acum direct în școli și unde rezultatele sunt disponibile în 15 minute.

Spitalele rămân deschise pentru a trata și alte afecțiuni în afară de Covid, dar programările se fac în circumstanțe speciale. Spre deosebire de primăvară, oamenii din familii diferite se pot întâlni în spații publice, cum ar fi parcurile, în grupuri de până la şase persoane. Aceste măsuri vor fi introduse doar în Anglia.

Țara Galilor este deja într-o carantină de două săptămâni, Irlanda de Nord a impus restricții severe, iar în Scoția intră în vigoare mâine dimineață un nou set de restricții.

(PH)


Etichete marea britanielockdownangliapandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live