Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu

24 Mai 2018
Vizualizari: 507
Comentează add

Într-un interviu pentru agenţia Reuters, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că executivul va face o analiză a randamentelor fondurilor de pensii administrate privat.

Reuters: "aderarea la Pilonul II de pensii ar putea deveni opţională"

ani-sandu

 

Guvernul va menţine politica de reducere a impozitelor, de majorare a salariului minim şi a pensiilor de stat pâna în 2020, pentru a îmbunatăţi nivelul de trai, a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Într-un interviu acordat agenţiei Reuters, el a explicat că aceste măsuri sunt necesare, pentru că în România au existat prea mulţi ani de austeritate.

Potrivit preşedintelui PSD, salariul minim ar urma să ajungă la echivalentul a cel puţin 300 de euro, iar pensia minimă la aproximativ 200 de euro.

Liviu Dragnea a precizat că în următorii doi ani contribuţiile la asigurările sociale vor fi reduse la un nivel sub 35%. Va scădea şi Taxa pe Valoarea Adăugată cu încă un punct procentual şi tot în 2020 executivul intenţionează să reducă impozitul pe profit la 10% pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mare de un milion de euro, a mai declarat Liviu Dragnea.

În paralel vor fi luate măsuri de creştere a veniturilor bugetare pentru susţinerea investiţiilor şi prin listarea majorităţii companiilor de stat la bursă. Liviu Dragnea a vorbit şi despre posibilitatea ca aderarea la pilonul II de pensii să devină opţională.

Pentru aceasta, executivul va face o analiză a randamentelor fondurilor de pensii administrate privat, astfel încât contribuabilii să poată decide în cunoştinţă de cauză, a explicat liderul PSD.

Tot în interviul pentru Reuters, el a dat asigurări că România se va încadra şi anul acesta în limita de deficit bugetar de 3%, rapunzând astfel îngrijorărilor şi recomandărilor Comisiei Europene.


Etichete ReutersViorica DăncilăPSDLiviu Dragneapensiiimpozitetaxe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live