Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

6 Ianuarie 2016
Vizualizari: 1023
Comentează add

Reuniunea anunţată de Comisia Europeană intervine în momentul în care controalele reintroduse de mai multe state membre.

Reuniune la Bruxelles pe tema migrației

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: ec.europa.eu.

Reprezentanţi ai Danemarcei, Suediei şi Germaniei merg astăzi la Bruxelles pentru discuţii cu comisarul european pentru migraţie, pe tema măsurilor luate de cele trei ţări în faţa valului de imigranţi din ultimul an.

Cele trei ţări au reintrodus controalele la frontierele comune, în interiorul spaţiului de liberă circulaţie, iar întâlnirea de azi are rolul de a asigura o mai bună coordonare.

Reuniunea anunţată de Comisia Europeană intervine în momentul în care controalele reintroduse de mai multe state membre, fără a se fi coordonat între ele, declanşează temeri privind menţinerea libertăţii de circulaţie în Spaţiul Schengen, afectat de un aflux de imigranţi fără precedent.

Scopul, spune comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos, este o mai bună coordonare între Germania, Suedia şi Danemarca, ţări membre care au introdus controlul temporar la frontierele lor.  

Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene: "Schengen este o realitate. Se află acum sub presiune, dar lucrăm cu toate statele membre pentru a normaliza situaţia".  

De altfel, la sfârşitul anului trecut, mulţi oficiali europeni au declarat că vor să evite un efect de domino al introducerii controalelor la frontiere, astfel încât să menţină acest principiu fundamental al libertăţii de mişcare.

"Soluţia poate fi şi prin securizarea frontierelor externe", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Codul Schengen prevede introducerea controalelor la frontierelor statelor membre, în caz de circumstanţe extraordinare care pot afecta siguranţa internă a acestora.


Etichete Reuniune la Bruxelles pe tema migrațieidanemarcasuediagermanialibera circulatiecodul schengen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live