Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

9 Decembrie 2017
Vizualizari: 788
Comentează add

Consiliul de Securitate s-a reunit de urgenţă, aseară, şi a dezbătut situaţia creată după decizia americană de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU

luminita-apostol

 

La finalul reuniunii Consiliului de Securitatea ONU, mai multe ţări europene - Franţa, Marea Britanie, Italia, Germania şi Suedia - au semnat o declaraţie comună în care spun că decizia  americnaă nu ajută în procesul de pace.

Potrivit agenţiei Reuters, cele cinci ţări au mai spus că încureajeză Statele Unite să facă propuneri pentru o rezolvarea paşnică a conflictului dintre israelieni şi palestinieni şi au dat asigurări că sunt gata să contribuie la orice efort credibil de reluare a procesului de pace pe baza înţelegerilor convenite deja la nivel internaţional şi care să conducă la existenţa a două state.

În timpul dezbaterilor din Consiliul de Securitate, coordonatorul special ONU pentru procesul de pace în Orientul Mijlociu, Nikolai Mladenov, a spus că numai o negociere între cele două părţi poate decide statutul Ierusalimului şi a subliniat că decizia americană poate alimenta radicalismul religios.

Mai multe state au spus că decizia Statelor Unite încalcă rezoluţiile ONU, iar ambasadorul palestinian Riyad Mansour, care are statut de observator, a vorbit despre o decizie iresponsabilă.

În replică, ambasadorul american la ONU, Nikki Haley, a spus că Statele Unite nu acceptă lecţii şi a dat asigurări că ţara sa rămâne angajată în procesul de  pace.

Reuniunea Consiliului de Securitate ONU a fost cerută de opt dintre cei 15 membri permanenţi: Franţa,  Italia, Marea Britanie, Suedia, Bolivia, Uruguay, Egipt şi Senegal.


Etichete ONUConsiliu SecuritateIerusalimIsrael

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live