Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Septembrie 2019
Vizualizari: 244
Comentează add

Retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este una dintre priorităţile Chişinăului, spune ministrul de externe Nicu Popescu.

Retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este una dintre priorităţile Chişinăului, spune ministrul de externe Nicu Popescu.

În prima sa vizită la Moscova, el s-a întâlnit miercuri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, şi a salutat disponibilitatea Rusiei de a evacua şi neutraliza muniţia rusă depozitată în Transnistria.

Cu detalii, de la Moscova, Alexandru Beleavski: "Serghei Lavrov a precizat că este vorba de muniţia cu termenul de păstrare exprirat, respectiv jumătate din totalul de aproximativ 20.000 de tone.

Lucrările pregătitoare, a spus Lavrov, pot dura ceva mai mult de un an, fiind necesare contacte pe linia ministerelor apărării.

Lavrov a menţionat că a transmis părţii moldoveneşti estimările privind echipamentele, specialiştii, finanţarea necesare, ca şi contractul ce trebuie încheiat în conformitate cu normele de siguranţă din armata rusă.

Ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, a subliniat că Republica Moldova doreşte rezolvarea cât mai rapidă a problemei muniţiilor, atât în cadrul relaţiilor sale cu Rusia, cât şi cu participarea OSCE."


Etichete Republica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live