Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

7 Martie 2015
Vizualizari: 1218
Comentează add

De la ora 23 00 ora României, se reiau restricțiile pentru autovehicule de peste 7,5 tone pe rețeaua rutieră din Ungaria.

Restricții pentru traficul greu în Ungaria

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

Foto: Arhivă.

De la ora 23 00 ora României, se reiau restricțiile pentru autovehicule de peste 7,5 tone pe rețeaua rutieră din Ungaria, interdicția de tonaj urmând să fie valabilă până duminică la ora 23 00.

Această restricție pentru transportatorii de mărfuri se va aplica în fiecare weekend până în luna noiembrie și va duce la un timp mai mare de așteptare pentru șoferii profesioniști în vămile din vestul țării.

Polițiștii de frontieră de la Nădlac și Borș se așteaptă la creșterea valorilor de trafic greu înainte și după această restricție care durează 24 de ore și în funcție de situație vor suplimenta numărul benzilor de ieșire din țară dar și personalul care efectuează controlul vamal.

Șoferii sunt sfătuiți să își planifice corespunzător perioadele de odihnă și condus, cunoscută fiind situația de la vama Nădlac unde colonele de TIR-uri care se formează pe Drumul Național 7 depășesc frecvent o lungime de 5 kilometri.

Legea le interzice Transportatorilor să conducă mai mult de 9 ore pe zi și din cauza timpului mare de așteptare la trecerea frontierei în Ungaria această perioadă permisă este depășită câteodată, contravenție sancționată de autoritățile maghiare cu amendă de până la 3000 de euro, care- dacă nu este plătită pe loc poate duce la imobilizarea autovehiculului.

Deși deschisă circulației încă de anul trecut, pe Autostrada A 1  Pecica – Arad traficul greu rămâne interzis pe sensul spre vama Nădlac nefind realizată conexiunea cu autostrada de pe partea maghiară M 43 Mako-Szeghed.


Etichete restricții trafic greuUngariatransportatoriNădlacBorșautostrada A1 Pecica – Arad

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live