Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

13 August 2019
Vizualizari: 277
Comentează add

Comisia parlamentară privind investigarea fraudei bancare a solicitat procuraturii pornirea urmăririi penale pe numele fostului premier Iurie Leancă.

Republica Moldova: Sesizare de urmărirea penală pt. frauda bancară din 2014

cristina-popusoi-radio-chisinau

 Foto: Arhivă.

La Chişinău, Comisia parlamentară care investighează frauda bancară de proporţii din 2014 a sesizat Procuratura Generală pentru a declanşa urmărirea penală pe numele unor foşti demnitari. Printre aceştia se numără fostul premier Iulie Leancă.

Comisia parlamentară privind investigarea fraudei bancare a solicitat procuraturii pornirea urmăririi penale pe numele fostului premier Iurie Leancă, al fostului ministru al economiei Andrian Candu, al fostului ministru de finanțe Anatol Arapu, și al guvernatorului Băncii Naționale din acea perioadă, Dorin Drăguțanu.

Aceștia ar putea fi urmăriți penal pentru neglijență în serviciu, a anunțat președintele Comisiei parlamentare de anchetă, deputatul Alexandru Slusari. Membrii comisiei care anchetează frauda bancară consideră că Banca Națională și Guvernul au dat dovadă în acea perioadă de neglijență în serviciu și nu au asigurat control asupra Băncii de Economii, a Unibank și a Băncii Sociale.

Comisia a constatat că, după ce Guvernul a decis acordarea garanțiilor de stat pentru creditele de urgență acordate de Banca Națională în valoare de 9,5 miliarde de lei, cele trei bănci au activat fără a avea administrarea specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar din Republica Moldova.


Etichete Anatol Arapu,Iurie Leancă,Andrian CanduChișinăufraudă bancarăRepublica Moldovaprocuratura

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live