Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 06 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Septembrie 2018
Vizualizari: 606
Comentează add

Reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia au discutat astăzi cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, despre modificările aduse Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia au discutat cu ministrul justiţiei

radiojurnal

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Foto: gov.ro.

Reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia au discutat astăzi cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, despre modificările aduse Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Tudorel Toader a declarat că a explicat delegaţiei de jurişti europeni că Ministerul Justiţiei a avut un rol parţial în modificarea celor două coduri.

Tudorel Toader: Este contribuţia Ministerului Justiţiei privind transpunerea deciziilor Curţii Constituţionale, deciziile de admitere, deciziile interpretative şi, de asemenea, pentru consolidarea prezumţiei de nevinovăţie şi confiscarea extinsă. Am explicat câteva dintre soluţiile adoptate. Pe data de 16 - 17 octombrie va avea loc sesiunea plenară a Comisiei de la Veneţia la care voi participa în calitate de membru titular al Comisiei de la Veneţia.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia urmează să pregătească o opinie privind modificarea celor două coduri, opinie ce a fost solicitată de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Membrii delegaţiei au programate discuţii astăzi şi cu preşedintele Klaus Iohannis.


Etichete Comisia de la VeneţiaTudorel ToaderMinisterul Justiţieimodificările Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live