Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 297
Comentează add

Tradiţionala repetiţie a ceremoniei de învestire a preşedintelui Statelor Unite a fost amânată.

Repetiţia ceremoniei de învestire a preşedintelui SUA, amânată

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Măsuri de securitate la Washington înaintea investirii președintelui Biden/ (ENG) WASHINGTON, DC - JANUARY 15: A VA National Guard soldier stands outside the razor wire fencing that surrounds the US Capitol on January 15, 2021 in Washington, DC. After last week's Capitol Riot the FBI has warned of additional threats against the US Capitol and in all 50 states. According to reports, as many as 25,000 National Guard soldiers will be guarding the city as preparations are made for the inauguration of Joe Biden as the 46th U.S. President. Liz Lynch/Getty Images/AFP  Liz Lynch / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Tradiţionala repetiţie a ceremoniei de învestire a preşedintelui Statelor Unite a fost amânată pentru astăzi, de teama unor eventuale atacuri armate duminicale din partea extremiştilor de dreapta.

Protestele de ieri au fost însă paşnice. Cel mai amplu dintre ele a avut loc în Lansing, Michigan - cu 75 de protestatari și 40 de contraprotestatari.

În cele mai multe locuri nu au protestat decât grupuri de 20 de oameni, iar în fața Capitoliului statului Nevada, în Carson City, nu era decât o persoană, care purta o pancartă pe care era scris: "Trump a pierdut, fiți adulți, mergeți acasă!"

Puțin peste 20 de protestatari înarmați au apărut la o demonstrație în afara Capitoliului statului Texas, din Austin. Aceștia, însă, nu au contestat rezultatul alegerilor, ci au demonstrat în favoarea celui de-al doilea Amendament, privind dreptul la portul liber de armă.

Organizatorul protestului din Austin, Ben Hawk, a calificat asediul împotriva Capitoliului, de la 6 ianuarie, drept detestabil.

Înaintea ceremoniei de învestire a noului preşedinte, Joe Biden, capitala federală americană a fost transformată în fortăreaţă, cu bariere de peste doi metri înălţime în jurul Capitoliului, al clădirilor Biroului Congresului şi Curţii Supreme, staţii de metrou închise şi 25.000 de militari ai Gărzii Naţionale desfăşuraţi în oraş.


Etichete (ii)protesteamanareinvestirebiden

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live