Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1915
Comentează add

Funcţionarii care nu mai figurau pe aceleaşi posturi sau care urmau să fie disponibilizaţi şi-au luat concedii medicale, preavizele de concediere neputând fi puse în aplicare.

Reorganizarea fiscului, îngreunată de concediile medicale

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Reorganizarea fiscului, teoretic încheiată, este îngreunată de numărul mare de concedii medicale pe care şi le-au luat funcţionarii care nu mai figurau pe aceleaşi posturi sau care urmau să fie disponibilizaţi.

Practic, preavizele nu pot fi puse în practică până când destinatarii nu se întorc la serviciu. În plus, susţin unii angajaţi, reorganizarea ar fi dus la creşterea volumului de lucru.

După reorganizarea ANAF, finalizată la 1 septembrie, în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor, 70 de persoane nu şi-au mai regăsit un loc în organigramă.

Ele aveau posibilitatea de a opta pentru un post în alte judeţe sau să concureze pentru Direcţia Antifraudă - spune Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bihor, însă au preferat să intre în concediu medical.

"În prezent, avem 51 de persoane care sunt în concediu medical şi preavizul lor este prelungit. În momentul în care concediul medical se termină, sigur li se vor desface contractele de muncă.

"Pe perioada concediului medical, raporturile de muncă nu pot fi afectate", spune Vasile Farc.

Sarcinile "nu au crescut"

Deşi a avut loc o reducere de personal, conducerea Finanţelor publice Bihor consideră, prin purtătorul de cuvânt, Vasile Farc, că sarcinile de serviciu nu au crescut pentru angajaţii rămaşi.

"Nu a fost afectată foarte mult activitatea. Nu putem spune că a crescut volumul de muncă. Au fost unele probleme de adaptare.

"Sunt oameni care au optat pentru nişte posturi în noile structuri. Până s-au adaptat la noua poziţie pe care o au a durat foarte puţin", spune Vasile Farc.

Angajaţii de la Finanţele Bihor spun că reorganizarea nu a avut nimic de a face cu atribuţiile de serviciu.

"Sunt activităţi pe care le preluăm, dar nu din cauza reorganizării, ci a modificării altor structuri sau a legislaţiei.

"A crescut volumul de muncă, odată ce colegii mei au fost trimişi în alte departamente, cu 30%-35%", spun angajaţii de la Finanţele Bihor.

Guvernul speră că pe final de an va depăşi ţinta de încasări, în contextul în care, din datele sale, reiese că reorganizarea ANAF este încheiată la nivel regional şi teritorial.


Etichete FiscreorganizareconcediumedicalANAFVasile FarcBihorpreavizedisponibilizări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live