Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

30 Octombrie 2019
Vizualizari: 2486
Comentează add

În Italia, trotinetele electrice pot circula doar pe pistele pentru biciclete.

Reguli stricte pentru trotinetele electrice, în Italia

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Trotinetele electrice sunt tot mai prezente pe străzile din Europa, iar numeroase state au luat măsuri pentru a reglementa circulaţia lor pe drumurile publice.

Recent, în Franţa şi în Germania au intrat în vigoare reguli stricte, în condiţiile în care au avut loc tot mai multe accidente.

În Italia, trotinetele electrice pot circula doar pe pistele pentru biciclete.

Cei care sunt prinşi în trafic fără a avea cască de protecţie, număr de înmatriculare sau fără asigurare riscă amenzi usturătoare.

La Torino, poliţia a dat două amenzi de 1.000 de euro.

Corespondenţă de la Roma - Reporter: Elena Postelnicu - În unele orașe, printre care și Torino, aceste trasee nu sunt încă semnalizate.

Luna trecută, în Comisariatele de poliție, a fost transmisă o notă în care se explica cum să se comporte agenții de poliție cu aceste trotinete care din fericire în peninsulă sunt destul de puțin folosite.

Cele care depășesc viteza de 6 km pe oră sunt echivalente cu o motoretă sau un scuter și deci trebuie să dețină un număr de înmatriculare, o carte de circulație și o asigurare.

Deja la Torino au fost aplicate în mai puțin de 24 de ore două amenzi de 1.079 de euro pentru doi italieni prinși de polițiști în trafic cu astfel de trotinetă electrică fără niciun fel de protecție, fără asigurare și număr de înmatriculare.

Europa caută soluții pentru reglementarea trotinetelor electrice

În M. Britanie "nu sunt probleme cu reglementarea trotinetelor electrice"

În Franţa, începând de luni, au intrat în vigoare primele norme de circulaţie impuse trotinetelor electrice. Regulile au fost introduse în Codul Rutier, după creşterea numărului de accidente odată cu înmulţirea utilizatorilor.

România încă nu a reglementat circulaţia trotinetelor electrice pe drumurile publice, mai ales din oraşe, deşi o directivă europeană din anul 2013 defineşte în ce condiţii pot fi utilizate aceste vehicule.

În Bulgaria, trotinetele electrice nu vor mai putea fi utilizate decât de cei care au permis de conducere, potrivit unui proiect de lege pregătit de Ministerul de Interne, de la Sofia.


Etichete exclusiv radioRegulitrotinete electriceItaliatrotinete electrice reglementare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live