Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

28 Octombrie 2019
Vizualizari: 676
Comentează add

Regulile au fost introduse în Codul Rutier, după creşterea numărului de accidente odată cu înmulţirea utilizatorilor.

Franța: Norme de circulaţie impuse trotinetelor electrice

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 

În Franţa au intrat în vigoare primele norme de circulaţie impuse trotinetelor electrice.

Regulile au fost introduse în Codul Rutier, după creşterea numărului de accidente odată cu înmulţirea utilizatorilor.

Francezii au cumpărat 233.000 de trotinete electrice numai în 2018, cu 130% mai multe faţă de anul precedent, iar la Paris sunt 12 operatori care închiriază acest nou mijloc de transport, care devine tot mai popular.

Blamate însă atât de pietoni, cât şi de şoferi, trotinetele au fost scoase de pe trotoare şi trimise pe carosabil, iar viteza le-a fost limitată prin amenzi aspre.


Corespondenţă de la Paris - Reporter: Daniela Coman - Utilizarea unei trotinete electrice pe drumurile publice le este interzisă copiilor sub 12 ani, ceilalți le poți folosi doar pe pistele pentru biciclete sau, acolo unde acestea nu există, pe șoselele și străzile unde limita de viteză pentru automobile este de 50 de km pe oră.

Circulația lor pe trotuare este total interzisă, precum și folosirea simultană a unei trotinete de către două persoan, contravenienți riscând o amendă de 135 de euro. Viteza maximă de deplasare a fost fixată la 25 de km pe oră, la nivel național și mai mică de doar 20 de km pe oră la Paris.

Excesul de viteză se pedepsește cu 1.500 de euro, iar în caz de recidivă amenda poate ajunge la 3.000 de euro. Este interzisă, de asemenea, utilizarea trotinetei cu căștile pe urechi.

De peste doi ani, de când au apărut pe străzile Parisului și ale altor orașe din Franța trotinetele electrice sunt făcute responsabile de 23% dintre accidentele soldate cu răniți.

De asemenea, șase oameni au murit în accidente provocate de cei ce foloseau aceste mijloacele urbane de deplasare, victimele fiind chiar ei.

Potrivit sondajelor de opinie, majoritatea francezilor participanți la trafic, pietoni și automobiliști, consideră trotinetele electrice un adevărat pericol public.


Etichete norme de circulaţie impuse trotinetelor electricefrantatrotinete electrice reglementare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live