Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Decembrie 2019
Vizualizari: 430
Comentează add

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că s-a făcut un prim pas către reglementarea conflictului comercial dintre Statele Unite şi China.

Reglementarea conflictului comercial dintre Statele Unite şi China

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Pieţele bursiere asiatice au deschis în creştere, luni, după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că s-a făcut un prim pas către reglementarea conflictului comercial dintre Statele Unite şi China.

Cele două au convenit ca Washingtonul să relaxeze politica tarifară cu privire la mărfurile chinezeşti, în timp ce Beijingul va achiziţiona produse agricole americane de 200 de miliarde de dolari.

Chiar dacă un acord în acest sens nu a fost semnat încă, reprezentantul comercial al Statelor Unite, Robert Lighthizer, a dat asigurări că înţelegerea este sigură, după cum transmite corespondentul RRA, Doina Saiciuc: "Prima fază a acordului comercial dintre SUA şi China va conduce, în următorii doi ani, la dublarea exporturilor americane în China, a spus ieri reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, într-un interviu pentru televiziunea CBS.

Data şi locul semnării oficiale a acordului nu sunt încă stabilite, a mai spus domnul Lighthizer, care a adăugat că succesul acordului va depinde de deciziile pe care le vor lua oficialii de la Beijing: "Dacă cei de linie dură vor lua deciziile în China, rezultatul va fi diferit de cel care ar fi dacă reformulatorii ar lua deciziile acolo".

Robert Lighthizer a mai spus că acordul nu va rezolva toate problemele dintre SUA şi China, pentru că a integra sistemul economic chinez, dominat de stat, cu cel american, condus de sectorul privat, va dura ani de zile."


Etichete Donald TrumpSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live