Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

George-Cristian Matei, Piteşti

8 Martie 2018
Vizualizari: 1313
Comentează add

Cu această ocazie, Flacăra Centenarului a ajuns la Mănăstirea Curtea de Argeș, unde va sta aprinsă tot anul 2018, la mormântul Reginei Maria din Catedrala Episcopală.

Regina Maria a României, omagiată la Curtea de Argeș

george-cristian-matei-pitesti

Foto: George Cristian Maior.

Regina Maria a României, cea supranumită ”Regina Soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, devotată poporului său, care și-a pus pe deplin amprenta în crearea României Moderne, a fost omagiată, joi, 8 Martie, în cadrul evenimentului organizat de Arhiepiscopia Argeșului si Muscelului, de Primaria Municipiului Curtea de Argeș și de Consiliul Județean Argeș.

Cu această ocazie, Flacăra Centenarului a ajuns la Mănăstirea Curtea de Argeș, unde va sta aprinsă tot anul 2018, la mormântul Reginei Maria din Catedrala Episcopală.

Ceremonia a debutat cu depunerea de flori și candele la mormintele regale, respectiv al Regelui Mihai și al Reginei Ana, al Regelui Carol II, al Regelui Carol I, al Reginei Elisabeta, precum și al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria.

În Catedrala Episcopală din Curtea de Argeș, Înalt Preasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat o slujbă de Tedeum și a evocat în alocuțiunea sa personalitatea Reginei Maria.

Flacăra Centenarului a fost scoasă apoi din Catedrală și depusă în baldachinul din fața Mănăstirii.

Flacăra Centenarului este un eveniment organizat de Consiliul Județean Argeș sub egida “Respect pentru Valorile Naționale”, de asemenea, un proiect național al CJ Argeș în parteneriat cu Academia Română și DACIN SARA și a pornit, în urmă cu un an, de la idea unui grup de inițiativă din județul Argeș. Flacăra a fost aprinsă în data de 23 ianuarie 2018, la Muzeul Golești și urmează să ajungă la Alba Iulia, de Ziua Națională a României, în data de 1 Decembrie.


Etichete Regina Maria a Românieiomagiată la Curtea de Argeșregina soldat8 martieflacara centenarului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live