Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

11 Septembrie 2013
Vizualizari: 1884
Comentează add

După ce primarul Bucureştiului a declarat că renunţă la ideea organizării unui referendum privind eutanasierea câinilor vagabonzi, Consiliul General a anunţat anularea consultării.

Referendumul privind eutanasierea câinilor vagabonzi, anulat

carmen-valica

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis anularea referendumului privind eutanasierea câinilor fără stăpân.

Primarul Sorin Oprescu a anunţat marţi seară că renunţă la consultarea cetăţenilor, după adoptarea de Parlament a legii care reglementează gestionarea acestor câini.

Documentul permite eutanasierea câinilor din adăposturi, dacă aceştia nu sunt adoptaţi în termen de 14 zile lucrătoare.

Primarul general Sorin Oprescu decisese organizarea unui referendum săptămâna trecută, în urma decesului unui copil care a fost muşcat de câini în Bucureşti.

Sorin Oprescu a spus marţi seară că ar fi crescut semnificativ capacitatea de prindere a câinilor vagabonzi din capitală, iar directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Răzvan Băncescu, a precizat, la ieşirea de la Parchet, că, de la trei, numărul echipajelor de hingheri din Bucureşti a crescut la 11.

Răzvan Băncescu a depus la Parchet documente în legătură cu Asociaţia Caleidoscop, în evidenţa căreia figura unul dintre câinii care l-au muşcat pe băiatul de patru ani şi i-au provocat moartea.

Sancţiuni pentru cei care abandonează câinele adoptat

După promulgarea de Preşedinţie, legea adoptată marţi de Parlament va permite autorităţilor locale să eutanasieze câinii, dar nu le obligă să facă acest lucru dacă sunt suficiente locuri în adăposturi.

Animalele agresive sau declarate bolnave incurabil sunt eutanasiate imediat, restul, dacă e cazul, după expirarea termenului de aproape trei săptămâni în care pot fi adoptate.

Revendicarea sau adopţia câinilor din adăposturi se va face pe baza unei declaraţii-angajament, a cărei nerespectare va atrage amenzi între 500 şi 1.000 de lei.

Legea a provocat proteste de stradă în mai multe oraşe.

Organizaţiile care apără animalele resping varianta eutanasierii şi propun ca soluţii pe termen lung, printre altele, sterilizarea câinilor fără stăpân şi pedepsirea abandonului.


Etichete câinianimalesterilizarecopildecesmuşcăturăeutanasiereSorin Oprescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live