Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Marţi, 22 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Emil Groza, corespondent RRA în Ungaria

5 Iulie 2016
Vizualizari: 657
Comentează add

Referendumul iniţiat de Guvernul Ungariei pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor va fi organizat pe 2 octombrie.

Referendum în Ungaria pentru cotele de refugiați, pe 2 octombrie

emil-groza-corespondent-rra-in-ungaria

parlamentul de la Budapesta. Foto: wikipedia.org.

Preşedintele Ungariei, János Áder, a stabilit astăzi data referendumului iniţiat de guvern pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor.

Astfel, acţiunea de consultare a cetăţenilor din Ungaria va avea loc în data de 2 octombrie.

Referendumul pe tema cotelor obligatorii de relocare a refugiaţilor va fi organizat în Ungaria în data de 2 octombrie, potrivit unui comunicat remis astăzi de Administraţia Prezidenţială.

Premierul ungar Viktor Orbán a anunţat în luna februarie că iniţiază un referendum la nivel naţional, iar guvernul său doreşte să afle dacă populaţia este de acord ca Uniunea Europeană să poată dispune şi fără consimţâmântul Parlamentului de la Budapesta relocarea obligatorie în Ungaria a unor persoane care nu au ceăţenie ungară.

Parlamentul a aprobat în data de 10 mai organizarea acţiunii de consultare a populaţiei, iar Curtea Constituţională a respins recent toate contestaţiile primite din partea opoziţiei, prin care se ceruse anularea hotărârii legislativului.

Conform unei decizii luate anul trecut la nivel european, Ungaria ar urma să primească 1294 de refugiaţi, dar autorităţile de la Budapesta au declarat în mai multe rânduri că referendumul va viza viitoarele hotărâri privind relocarea obligatorie a imigranţilor în statele membre ale Uniunii Europene.


Etichete referendumungariacote de refugiatimigrantibudapestaviktor orbanjanos aderueimigranti

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live