Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 30 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 Septembrie 2020
Vizualizari: 250
Comentează add

Italienii votează astăzi şi mâine reducerea numărului de parlamentari, printr-un referendum naţional, organizat în paralel cu alegerile locale din şapte regiuni.

Referendum în Italia pentru reducerea numărului de parlamentari

radiojurnal

Foto: Elena Postelnicu

Italienii votează astăzi şi mâine reducerea numărului de parlamentari, printr-un referendum naţional, organizat în paralel cu alegerile locale din şapte regiuni.

Italia are al doilea cel mai stufos parlament din Europa, după Marea Britanie şi înaintea Franţei, iar diminuarea legislativului de la 945 la 600 de membri este o promisiune electorală a formaţiunii Mişcarea 5 Stele, care guvernează împreună cu Partidul Democrat.

În acelaşi timp, guvernul de stînga al lui Giuseppe Conte are de trecut un test important de încredere în alegerile locale, în condiţiile în care în trei dintre cele şapte regiuni nu este exclusă victoria dreptei.

Potrivit corespondentei noastre la Roma, pe liste sunt şi 50 de candidaţi români.

Pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus din ultimele două zile, mulţi membri ai comisiilor electorale au decis să renunţe la atribuţii, în pofida măsurilor de siguranţă sanitară instituite la secţiile de vot.


Etichete (ii)italiareferendumlocalereducereparlamentari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live