Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Remus Rădulescu

22 Septembrie 2009
Vizualizari: 2104
Comentează add

Aproape un milion de persoane se pronunţă pentru organizarea unui referendum în problema introducerii actelor de identitate electronice în România (video).

Referendum anti-cipuri, simultan cu prezidenţialele?

remus-radulescu

Mănăstirea Petru Vodă din judeţul Neamţ a depus la preşedinţie solicitarea organizării  referendumului însoţită de lista a aproape un milion de semnături strânse în urma unei campanii desfăşurate în ţară de la începutul anului.Parlamentul României a aprobat în martie 2009 Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevede introducerea paşapoartelor cu cip electronic în România.

În urma apelului părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă, a fost iniţiată o campanie anti paşapoarte electronice.

Cei care nu sunt de acord cu acest tip de act de identitate susţin că datele electronice despre posesor aduc atingere drepturilor fundamentale ale omului şi conştiinţei religioase  a poporului român.

Mai mulţi monahi, în frunte cu părintele Iustin Pârvu (foto) de la Petru Vodă, susţin că supravegherea electronică prin acte de identitate cu cipuri este un semn al sfârşitului lumii, despre care vorbeşte cartea Apocalipsa din Biblie. 

 O biografie a Părintelui Iustin Pârvu găsiţi aici .

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a cerut în martie 2009 Parlamentului să completeze legea astfel încât persoanele care, din motive de conştiinţă sau religioase, nu doresc paşaport electronic care include date biometrice, să poate să aibă un paşaport neelectronic.

Odată cu solicitarea pentru referendum a fost depusă la administraţia prezidenţială şi o scrisoare a părintelui Iustin Pârvu către preşedintele Traian Băsescu.

În scrisoare, duhovnicul de la Petru Vodă propune ca referendumul privind actele de identitate cu cip electronic să fie organizat în acelaşi timp cu alegerile prezidenţiale, pentru a se economisi bani şi timp.

Citiţi textul integral al scrisorii aici.

Protest faţă de introducerea paşapoartelelor biometrice, Bucureşti, februarie 2009. Sursa: Youtube.


Etichete referendumiustin parvupresedintieortodoxiecip666

Articole cu teme similare:

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/romania-actualitati.ro/html/lib/Cake/View/Helper/HtmlHelper.php on line 704 controversa-pasapoartelor-biometrice

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live