Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 August 2015
Vizualizari: 1408
Comentează add

România mai are nevoie de câţiva zeci de ani până va ajunge la acelaşi nivel - în special de morală - cu cel din Europa de Vest, apreciază omul de afaceri Ion Ţiriac.

Reducerea decalajului dintre România şi Occident, "în câţiva zeci de ani"

radiojurnal

Ion Ţiriac. Foto: captură video.

România mai are nevoie de câţiva zeci de ani până va ajunge la acelaşi nivel - în special de morală - cu cel din Europa de Vest, apreciază omul de afaceri Ion Ţiriac.

Regulile unei economii de piaţă reale au fost mult mai uşor deprinse de cei care au plecat să lucreze în străinătate, unde sunt şi foarte apreciaţi pentru profesionalism şi consecvenţă, precizează acesta.

Deocamdată, în România ideile sunt bune, dar punerea lor în practică lasă de dorit.

Cetăţenii trebuie să conştientizeze necesitatea plăţii taxelor şi impozitelor la stat pentru a permite crearea unei ordini în sistem, explică Ion Ţiriac.

"Românul socoteşte că este extraordinar de prost plătit. Nu-şi dă seama că societatea asta nu are de unde pentru moment, pentru că e un paradox: nu munceşti, nu produce; nu produce, n-are ce să-ţi dea înapoi, până când treburile astea simple o să înceapă să fie rutină şi toţi o să spunem: vrem, dar trebuie după aia să spunem imediat: dăm. Ce dăm? Dăm înapoi, suntem disciplinaţi, acceptăm legile şi acceptăm societatea aşa cum e acum", a spus Ion Ţiriac. 


Etichete Ion ŢiriacRomâniaUEOccidentreducerea decalajuluiparadoxsocietate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live