Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Februarie 2021
Vizualizari: 150
Comentează add

Redeschiderea şcolilor a influenţat evoluţia epidemiei de coronavirus, reiese dintr-o analiză a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Redeschiderea şcolilor a influenţat evoluţia pandemiei

florin-lepadatu

Redeschiderea şcolilor a influenţat evoluţia epidemiei de coronavirus, reiese dintr-o analiză a Institutului Naţional de Sănătate Publică.

În cursul săptămânii trecute, a crescut numărul de infectări în special în rândul tinerilor, iar această tendinţă nu poate fi pusă deocamdată pe seama răspândiri variantei britanice a virusului. Nicoleta Stoian vine cu mai multe informaţii.


Reporter: Nicoleta Stoian - În perioada următoare se așteaptă o creștere a numărului persoanelor care au nevoie de spitalizare, pentru că - arată datele INSP - mulți copii sunt acum în izolare la domiciliu și pot transmite virusul adulților cu care locuiesc, iar aceştia, în funcție de vârstă și de starea de sănătate, pot ajunge să aibă nevoie de internare.

De altfel, în condițiile redeschiderii școlilor pentru majoritatea elevilor, sunt luate în calcul trei scenarii. Primul, cel mai optimist, prevede o creștere constantă a numărului de cazuri noi cu 1% pe zi. Astfel am ajunge, la data de 20 martie, la o medie zilnică de 3.300 de îmbolnăviri.

În scenariul al doilea, în care creșterea ar fi de două procente pe zi, s-ar ajunge la o medie de 4.600 de cazuri. În cel de-al treilea scenariu, în care creșterea ar fi de 4% pe zi, s-ar ajunge la un medie de 8.900 de cazuri zilnice în a doua jumătate a lunii viitoare.

Potrivit autorităților, în acest moment ne îndreptăm spre al doilea scenariu. INSP subliniază însă că numărul deceselor nu urmează trendul ascendent.

Despre evoluția epidemiei de coronavirus se va discuta astăzi și în cadrul rubricii "Apel matinal", de la ora 8:30 de minute. Invitat este președintele Centrului pentru Innovație în Medicină, Marius Geantă.


Etichete scoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live