Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

24 Septembrie 2018
Vizualizari: 449
Comentează add

Şeful departamentului cercetare al Google, Ben Gomes, susţine că următorul mare salt al tehnologiei va viza serviciile vocale avansate.

Recunoaşterea vorbirii va schimba interacţiunea omului cu aparatele

sergiu-stet

Într-un interviu acordat cotidianului britanic "The Guardian" cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a Google, la 24 septembrie, şeful departamentului cercetare al motorului de căutare, Ben Gomes a afirmat că următorul mare salt al tehnologiei va viza serviciile vocale avansate.

El spune că o mai bună înţelegere a limbajului comun este crucială pentru viitorul internetului. "Recunoaşterea vorbirii şi înţelegerea limbajului sunt centrale pentru viitorul cercetării şi informaticii", a spus Gomes.

Au trecut mai mult de şapte ani de la lansarea primului serviciu vocal de către Google. În prezent încastrată în miliarde de smartphone-uri din lumea întreagă, recunoaşterea vocală a devenit esenţială în ţările în curs de dezvoltare cu rate scăzute de alfabetizare.

Dar recunoaşterea vorbirii va presupune un grad superior de complexitate. Una din probleme este folosirea unor cuvinte nu tocmai adecvate la căutare, a aşa-numitelor 'sinonime'. De exemplu, multe persoane caută "cum pot modifica luminozitatea monitorului", când de fapt termenul mai potrivit ar fi "ajustare".

Iar în această situaţie pentru ca utilizatorul să primească răspunsul dorit, motorul de căutare va trebui să cunoască jargonul din domeniul specializat şi să-l înţeleagă.


Etichete Ben GomesGooglevorbireservicii vocalesmartphonetelefon inteligentrecunoaştere vocalăTEHNOLOGIEgOOGLESIRI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live