Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

12 Ianuarie 2021
Vizualizari: 139
Comentează add

Spania a înregistrat cel mai grav bilanț al infectărilor cu coronavirus pe perioada unui weekend.

Record de infectări în timpul unui weekend în Spania #coronavirus

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

 FOTO: Arhivă

Spania a înregistrat cel mai grav bilanț al infectărilor cu coronavirus pe perioada unui weekend, de la începutul lui pandemiei, cu peste 61.000 de noi cazuri raportate și mai mult de 400 de decese.

Autoritățile se așteaptă la săptămâni foarte grele în spitale, după cum transmite corespondenta RRA la Madrid, Annamaria Damian.

Reporter: Efectele relaxării de Crăciun încep să se vadă în aceste zile. Directorul Centrului de alerte și urgențe sanitare, Fernando Simon, a atras atenția că numărul mare de cazuri nu poate fi cauzat de noua tulpină a virusului, ci este consecința nerespectării distanțării sociale și a măsurilor de protecție.

Fernando Simon: Nu putem să punem această problemă pe seama unei variante a virusului. Este adevărat că aceasta poate avea un impact, dar este redus. Ceea ce vedem acum este rezultatul comportamentului pe care l-am avut în vacanța de Crăciun pe care am petrecut-o mai bine decât trebuia.

Reporter: Rata infectării a crescut în numai trei zile cu 85 de puncte și se apropie vertiginos de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori, foarte departe de nivelul de 25 de cazuri, considerat de autorități ca potrivit pentru a controla pandemia.

În privința campaniei de vaccinare anti-COVID, regiunile spaniole au administrat mai mult de jumătate din cele peste 700.000 de doze de la Pfizer, primele grupe prioritare fiind persoanele în vârstă din cămine și îngrijitorii lor și personalul medical din spitale. 


Etichete (ii)spaniarecordinfectări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live