Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

30 Iunie 2020
Vizualizari: 95
Comentează add

Președintele Trump neagă că ar fi fost informat în legătură cu presupusa implicare a Rusiei în uciderea militarilor americani din Afganistan.

Recompensele financiare oferite talibanilor de către Rusia

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Congresul Statelor Unite urmează să fie informat în legătură cu acuzațiile apărute în presa americană potrivite cărora Rusia i-ar fi plătit pe talibani să ucidă militari americani și aliați aflați în Afganistan.

Președintele Donald Trump a negat că ar fi fost pus la curent de serviciile americane de informații, iar Rusia a respins vehement acuzațiile, pe care le pune în contextul luptei pentru putere din Statele Unite între democrați şi republicani.


Corespondenţă din Washington, reporter Doina Saiciuc - "Casa Albă a detaliat ieri, într-o întâlnire cu membrii republicani ai Congresului, informațiile pe care le deține în legătură cu recompensele financiare oferite talibanilor de către Rusia pentru a ucide americani în Afganistan.

Duminică, "The Washington Post", a scris că schema plăților Rusiei ar fi condus la uciderea de către militanții cu legături cu talibanii, în 2018 și 2019, a zeci de americani în Afganistan.

După informarea republicanilor de la Capitoliu de către Casa Albă, congresmanul Michael McCaul, primul republican din Comisia pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor  şi congresman-ul republican Adam Kinzinger, membru al aceleași comisii, au arătat într-o declaraţie comună că este important ca examinarea faptelor să fie completă pentru a determina veridicitatea lor.

"Cu toate acestea nu putem lăsa politicile să arunce în întuneric un adevăr asupra căruia sunt de acord deopotrivă republicanii și democrații.

Nu se poate avea încredere în regimul Putin".

Dacă procesul de revizuire a informațiilor secrete dovedește veridicitatea lor, cei doi republicani recomandă cu puterea Administrației să acționeze rapid și serios pentru a face regimul Putin responsabil pentru acțiunile sale.

Președintele Trump a negat că ar fi fost informat în legătură cu schema plăților Rusiei către talibani."

 

Etichete donaldsua

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live