Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Cluj

7 Iulie 2020
Vizualizari: 390
Comentează add

În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului.

Recomandările jandarmilor pentru a evita atacul ursului

radio-romania-cluj

      Urs.          Foto: Arhivă.

În ultima perioadă, în zona de munte a județului Maramureș, ursul brun carpatin a început să își facă din ce în ce mai mult simțită prezența.
 
Jandarmii montani maramureșeni le transmit cetățenilor o serie de recomandări pe care ar trebui să le respecte în cazul în care se vor întâlni cu ursul.
 
Pentru a evita atacul ursului brun, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta, pentru fotografii sau din alte motive.
 
Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel; făceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Atenţie, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranţă îl va atrage şi de la 10 kilometri.
 
În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiţi. Ursul fuge mult mai repede decât omul. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca.
 

Etichete ursMaramureșatacursoaică

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live