Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2019
Vizualizari: 627
Comentează add

Autorităţile atrag atenţia că suntem în pragul unei epidemii şi insistă că vaccinarea este cea mai sigură metodă de protecţie împotriva îmbolnăvirii.

Recomandări ale medicilor în cazul apariţiei simptomelor de gripă

radiojurnal

Foto: Arhivă.

25 de persoane au murit din cauza gripei în acest sezon rece - este cel mai nou bilanţ anunţat de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Cele cinci decese confirmate astăzi au survenit la persoanele nevaccinate antigripal, care sufereau şi de alte afecţiuni.

Autorităţile atrag atenţia că suntem în pragul unei epidemii şi insistă că vaccinarea este cea mai sigură metodă de protecţie împotriva îmbolnăvirii.

Pentru limitarea transmiterii virusului gripal, unele spitale din Bucureşti şi din ţară au decis limitarea accesului vizitatorilor, iar în unităţile şcolare este recomandat triajul epidemiologic zilnic.

În cazul în care o persoană are simptome asemănătoare gripei, este sfătuită să meargă la medicul de familie şi să nu ia antibiotic decât dacă acesta este recomandat de specialist - a subliniat, la Radio România Actualităţi, medicul Valeria Herdea:


Valeria Herdea: Pacientul spune că nu doreşte să meargă la medic, doreşte să se rezolve singur, pentru că are o altă experienţă anterioară şi asta poate să îl ajute, dar este important să ştim, în şirul indicaţiilor pe care noi le putem da, simple, clare, precise, către cei pe care îi îngrijim, antibioticele luate abuziv pot dăuna sănătăţii. Ce trebuie să ştim este că atunci când avem simptome de viroză, ne adresăm acestor simptome. Nasul e înfundat, dezinfectăm cu apă de mare, ne dezinfectăm gâtul, luăm un antitermic sau un antiinflamator şi de aici, dacă simptomele persistă, ne adresăm medicului de familie. Există, într-adevăr, o cultură generală a fiecăruia dintre noi, care ne ajută să ne tratăm până la un punct, dar dincolo de acest punct, este esenţial controlul la specialist şi în urma acestui consult, el va decide dacă este nevoie sau nu de un tratament mai complex. Dar nu antibioticele rezolvă o boală virală.


Etichete Recomandări ale medicilorsimptome de gripăepidemiemortiministerul sanatatiimedicigripa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live