Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Septimiu Roman

4 Octombrie 2011
Vizualizari: 1610
Comentează add

Recensământul populaţiei, ce se va desfăşura între 20 şi 31 octombrie, are ca scop culegerea de informaţii, menite, în principal, să caracterizeze evoluţia familiilor şi a gospodăriilor din România.

Recensământul populaţiei, în luna octombrie

septimiu-roman

Pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor, care se va desfăşura în perioada 20 - 31 octombrie, au fost alocate 193 de milioane de lei.

Acesta este primul recensământ organizat după aderarea României la Uniunea Europeană.

Preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu, audiat marţi de Comisia pentru românii de pretutindeni a Senatului, a dat detalii despre culegerea de date atât pentru românii plecaţi în străinătate, cât şi pentru cei aflaţi în ţară.

Recensământul populaţiei, ce se va desfăşura între 20 şi 31 octombrie, are ca scop culegerea de informaţii, menite, în principal, să caracterizeze evoluţia familiilor şi a gospodăriilor - afirma preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Vergil Voineagu.   

"Trebuie să cunoaştem câţi suntem, ca, în funcţie de numărul populaţiei, să fundamenteze diverse programe", a declarat Vergil Voineagu.

Amenda pentru neprimirea recenzorilor şi nedeclararea datelor este între 2.000 şi 5.000 de lei.

Datele sunt confidenţiale şi nu vor fi folosite în alte scopuri, cum ar fi votul prin corespondenţă. Informaţiile despre românii plecaţi vor fi luate de la rude sau membri ai comunităţii şi ele vor fi confruntate cu datele serviciilor de emigraţie din ţările unde sunt plecaţi românii.

Membrii comisiei au apreciat formularul drept impecabil.  

"Este bine că nu aţi trecut separat false etnii, de fapt români care sunt în afara graniţelor României, cum sunt moldovenii, aromâni, macedoromâni", a declarat senatorul Puiu Haşotti. 

La strângerea informaţiilor participă 120.000 de recenzori, iar datele recensământului vor fi date publicităţii în 2013.


Etichete recensământpopulaţieVergil Voineagudate

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live