Obiectiv strategic de asigurare a consumului de carne din producţia internă
În primul semestru din 2025 producţia de carne a crescut cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut,iar sacrificările de animale au crescut cu 9,5%.

Articol de Radiojurnal, 13 Septembrie 2025, 00:22
România se apropie de obiectivul strategic de a-şi asigura consumul de carne din producţia internă, reducând dependenţa de importuri, afirmă ministrul Florin Barbu, într-un comunicat în care Ministerul Agriculturii anunţă că sacrificările de animale au înregistrat o creştere de 9,5% în primul semestru al acestui an, iar producţia de carne a crescut cu 13% faţă de perioada similară a anului trecut.
Prin programele de investiţii în ferme, sprijinul pentru reproducţia porcilor, finanţările dedicate procesării prin programul Investalim şi politicile de susţinere a consumului de produse autohtone, România îşi consolidează poziţia pe piaţa europeană a produselor agroalimentare, se mai arată în comunicat.