Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Vineri, 01 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

12 Aprilie 2021
Vizualizari: 336
Comentează add

Reacţii ale Consiliului Naţional al Elevilor şi Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret".

Reacţii ale Consiliului Naţional al Elevilor

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  Consiliul Naţional al Elevilor şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" au reacţionat, după anunţul de duminică al ministrului Sorin Cîmpeanu, referitor la extinderea viitorului an şcolar pentru a recupera materia pierdută prin predarea online.

Sorin Cîmpeanu nu exclude nici revenirea la structurarea anului şcolar pe trimestre, dar numai dacă sindicatele din învăţământ, elevii şi părinţii vor fi de acord.

Felicia Mocanu vine cu detalii: Consiliul Național al Elevilor dorește ca anul școlar 2021-2022 să înceapă pe data de 6 septembrie și să se încheie pe data de 4 iunie 2022. Această structură este mai echilibrată atât în ceea ce privește numărul de săptămâni, cât și în ceea ce privește numărul mai redus de zile pe care elevii sunt nevoiți să le petreacă la școală în timpul verii, atunci când temperaturile din sălile de clasă creează un disconfort termic. În ceea ce privește prelungirea duratei cursurilor începând cu anul școlar 2022-2023, elevii consideră că Ministerul Educației are datoria de a trata cu prioritate, înaintea oricărui alt aspect, planurile cadru pentru liceu, care vor redefini arhitectura curriculară a întregului sistem. La rândul ei, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" consideră că orice decizie va fi luată trebuie să aibă în vedere exclusiv interesul elevilor.


Marius Nistor, președintele federației: De foarte multe ori există o anumită contradicţie între ceea ce îşi doresc elevii, ceea ce îşi doresc părinţii, ceea ce îşi doresc operatorii de turism. Unii şi-ar dori să înceapă la 1 septembrie, să termine cât mai repede, în luna iunie, pentru a nu da examenele într-o perioadă în care temperaturile sunt foarte ridicate, alţii şi-ar dori să menţină structura din 15 septembrie până în 15 iunie, iar pe de altă parte, avem operatorii de turism care şi-ar dori o perioadă cât mai îndelungată pe timp de vară, astfel încât cadrele didactice, părinţii, elevii să poată merge în staţiuni. Trebuie ţinut cont în primul şi primul rând de ceea ce spun specialiştii în educaţie.


Etichete elevișcoală(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live