Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 Decembrie 2017
Vizualizari: 506
Comentează add

Ministrul justiţiei afirmă că judecătorii şi procurorii pot protesta spontan sau organizat doar în calitate de cetăţeni.

Reacția ministrului Tudorel Toader la protestul magistraților

radiojurnal

Ministrul Justiției, Tudorel Toader (stânga) și deputatul Eugen Nicolicea (dreapta). Foto: Agerpres.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, afirmă că judecătorii şi procurorii pot protesta spontan sau organizat în calitate de cetăţeni, dar în calitate de magistraţi au restricţii, interdicţii si incompatibilităţi prevăzute de Constituţie şi de legile speciale.

Tudorel Toader a mai spus, astăzi, că magistraţii, prin CSM, îşi dau avizul pe legile justiţiei şi nu cu privire la incriminarea sau dezincriminarea faptelor, precizând că dacă legea este neclară pot apela la Curtea Supremă sau la Curtea Constituţională.

Câteva sute de magistraţi au participat, ieri, pe treptele din faţa Palatului de Justiţie din Bucureşti, la un protest tăcut faţă de modificările aduse, în Parlament, legilor justiţiei şi Codurilor penale.

Proteste ale judecătorilor şi procurorilor au avut loc şi în mai multe oraşe din ţară.

La Sibiu, magistraţii de la Judecătoria Sibiu au anunţat că îşi suspendă, de astăzi şi până vineri, activitatea, timp de o oră, între 11:30 şi 12:30.


Etichete Ministrul justiţieijudecătoriprocuroripot protesta spontan sau organizatcetatenitudorel toadercsmcoduri penalelegile justitieisibiucurtea constitutionala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live