Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Muzical

30 Aprilie 2013
Vizualizari: 1474
Comentează add

Juriul prestigiosului concurs “New Talent” a anunţat semifinaliştii ediţiei 2013: printre ei, violonistul român Răzvan Stoica, propus în competiţie de Radio România Muzical.

Răzvan Stoica în semifinala Concursului “New Talent”-Bratislava

radio-romania-muzical

Foto: Răzvan Stoica, Sursa: Radio România Muzical

Juriul prestigiosului concurs “New Talent” a anunţat semifinaliştii ediţiei 2013: printre ei, violonistul român Răzvan Stoica, propus în această competiţie de Radio România Muzical.

New Talent este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 ani, derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. În prima fază, competiţia este una de înregistrări: fiecare radiodifuziune publică europeană poate propune înregistrările propriilor candidaţi, care sunt ascultate de un juriu internaţional ce stabileşte 8 semifinalişti. În luna octombrie, semifinaliştii vor evolua la Bratislava în următoarele două etape. La final se decernează un unic premiu, de “Nou talent” - “New talent” al anului.

Anul acesta, în competiţie s-au înscris 23 de concurenţi, Răzvan Stoica fiind unul dintre cei 8 semifinalişti anunţaţi în 30 aprilie 2013.

Violonistul Răzvan Stoica a fost propunerea Radio România Muzical, cu certe şanse de a deveni “Noul talent” al anului 2013. El va evolua în 4 octombrie 2013 la Bratislava într-un recital transmis în direct în reţeaua Uniunii Europene de Radio, posibil de ascultat pe frecvenţele Radio România Muzical.

Unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice îl recomandă pe Răzvan Stoica drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti.

Violonistul Răzvan Stoica (26 ani) a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert.

Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale.

În 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a  câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care Răzvan a avut 170 de contracandidaţi.

Înregistrările propuse spre ascultare juriului concursului New Talent de la Bratislava au fost realizate de violonistul Răzvan Stoica în compania surorii sale, pianista Andreea Stoica, în studiourile Radio România (februarie 2013) şi au fost difuzate la Radio România Muzical în 22 martie 2013, în cadrul emisiunii „Interpreţi de ieri şi de azi”, ediţie arhivată aici.

Oricine ascultă aceste înregistrări poate sesiza nivelul tehnic absolut excepţional al violonistului, căldura sunetului şi muzicalitatea lui ieşită din comun - calităţi ale unui artist de top la nivel internaţional.


Etichete New talentRăzvan Stoica,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live