Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Dragu

17 Martie 2011
Vizualizari: 2658
Comentează add

Autorităţile locale din Constanţa împreună cu comisari de la Garda Financiară au efectuat mai multe controale în portul de la malul Mării Negre. Acţiunea a avut ca scop eradicarea evaziunii fiscale.

Razie privind evaziunea fiscală în portul Constanţa

ionut-dragu

Poliţişti în portul Constanţa. Foto: Agerpres.

Poliţişti, jandarmi, comisari de la Garda Financiară şi de la Autoritatea Naţională a Vămilor au efectuat un control în Portul Constanţa şi la societatea Oil Terminal.

Acţiunea a avut ca scop eradicarea evaziunii fiscale în zona porturilor de la Marea Neagră.

Autorităţile au verificat documentele privind autorizarea şi funcţionarea antrepozitelor vamale, legalitatea utilizării sistemelor de depozitare, transfer şi măsurare.

În plus, poliţiştii au verificat şi legalitatea provenienţei produselor energetice deţinute şi eliberarea acestora din antrepozite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului de interne, Marius Militaru, citat de Adrian Băncilă, acţiunea are în vedere şi prevenirea şi combaterea neachitării taxelor şi impozitelor aferente operaţiunilor comerciale derulate în aceste zone şi constituirea unor grupuri infracţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera crimei organizate.

Acţiunea din Portul Constanţa a fost sprijinită şi de Biroul Român de Metrologie Legală.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la sfârşitul lunii februarie, că nicio vamă nu trebuie să rămână necontrolată, menţionând că Portul Constanţa trebuie să fie, şi este, o prioritate.

Şeful DNA, Daniel Morar, a afirmat că i se pare nefiresc sau nejustificat statistic faptul că într-o zonă în care este port nu există dosare penale, Portul Constanţa fiind o zonă cu potenţial criminologic.

Daniel Morar a susţinut că poate fi vorba de o pasivitate a procurorilor constănţeni, care ar trebui să aibă o activitate proactivă.


Etichete Ştiri Sud-Est,ConstanţaportvamăcontrolGarda Financiarăevaziune fiscalăpoliţiştijandarmi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live