Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi (R) Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

23 Iunie 2022
Vizualizari: 151
Comentează add

Cele mai recente știri privind conflictul militar declanșat de Rusia în Ucraina.

Războiul din Ucraina: Situația la zi

radio-romania-actualitati

Oraşul ucrainean Mariupol este ţinta atacurilor ruseşti de mai multe săptămâni. Foto: AFP PHOTO / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Forțele ruse au capturat așezările Loskutivka și Rai-Oleksandrivka, aflate la sud de orașele Lisiceansk și Severodoneţk, care sunt în centrul ofensivei ruse în regiune, a declarat guvernatorul Luhanskului, Serhi Haidai. Forțele ucrainene continuă să apere Severodoneţkul și așezările din apropiere Zolote și Vovchoirovka, a adăugat el (REUTERS).

Astăzi urmează ca Uniunea Europeană să aprobe Ucrainei candidatura la aderarea la blocul comunitar, la întâlnirea care va avea loc la Bruxelles. Ucraina a aplicat la câteva zile după invazia rusă din februarie, iar procesul a fost accelerat (BBC).

Autoritățile germane avertizează populația că urmează o perioadă dificilă, determinată de creșterea puternică a prețurilor la energie, a problemelor din lanțurile de aprovizionare, dar și a inflației. Statul nu poate compensa totul pentru toată lumea - este unul dintre mesajele venite de la guvernul de la Berlin (RRA).

În Marea Britanie sunt anunțate ample acțiuni de protest din cauza creșterii prețurilor. Mai întâi, fac grevă feroviarii, apoi, angajații din învățământ, sănătate și justiție. Ca măsură de protecție pentru populație, guvernul a anunțat ajutoare directe, nu, însă, și măriri salariale (RRA).

Presa iraniană de stat a informat că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a ajuns la Teheran, pentru o vizită de două zile. El urmează să poarte discuţii cu preşedintele iranian, Ebrahim Raisi. Este de aşteptat ca discuţiile să se concentreze asupra sancţiunilor impuse de SUA asupra ambelor ţări, ca şi asupra discuţiilor de la Viena, pentru revitalizarea acordului nuclear din 2015, care sunt blocate (BBC).

(Sumar de știri realizat pe baza fluxului de monitorizare Rador)


Etichete (ii)razboiucrainastiri

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live