Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 30 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Mai 2022
Vizualizari: 309
Comentează add

Cele mai recente știri privind conflictul declanșat de Rusia în Ucraina.

Războiul din Ucraina: Situația la zi

radio-romania-actualitati

Oraşul ucrainean Mariupol este ţinta atacurilor ruseşti de mai multe săptămâni. Foto: AFP PHOTO / Satellite image ©2022 Maxar Technologies

Rusia a atacat forţele ucrainene cu raiduri aeriene şi artilerie în est şi sud, ţintind centre de comandă, trupe şi depozite de muniţie, a comunicat Ministerul rus al Apărării duminică. Generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a declarat că rachetele lansate din aer au lovit trei puncte de comandă, 13 zone în care se comasau trupele şi echipamentele militare ucrainene, ca şi patru depozite de muniţie din Donbas (Reuters).

Rada Supremă a Ucrainei a prelungit Legea marțială și mobilizarea generală pe teritoriul ţării pentru încă 90 de zile, informează, duminică, Agenția RBC-Ucraina, citând o decizie a Parlamentului ucrainean. Potrivit informaţiilor agenției, Rada a votat prelungirea Legii marțiale cu trei luni, până pe 23 august. 

Cetăţenilor polonezi din Ucraina li se vor acorda aceleaşi drepturi pe care le primesc în prezent refugiaţii ucraineni din Polonia, a declarat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul vizitei la Kiev a omologul său polonez, Andrzej Duda. Polonia a acordat dreptul de a trăi, de a lucra și de a benficia de asigurări sociale pentru peste trei milioane de refugiați ucraineni care au fugit din Ucraina din cauza invaziei Rusiei. (Reuters).

Negociatorii ruşi au indicat că Moscova ar lua în considerare schimbul de soldaţi ucraineni capturaţi după căderea oraşului Mariupol, cu un politician ucrainean considerat un aliat al preşedintelui Vladimir Putin. Negociatorii spun că vor analiza posibilitatea de a-i schimba pe unii dintre cei peste 2.000 de prizonieri de la Azovstal cu Viktor Medvedciuk (BBC). 

În Parcul Rozelor din Timișoara a avut loc duminică un spectacol caritabil, la care participă mai mulți artiști renumiți din Ucraina și ansamblul Zoloti Druzii din Timiș. Președintele Uniunii Județene a Ucrainenilor, Gheorghe Hleba, a declarat la Radio România Timișoara că organizatorii și-au propus să strângă zece mii de euro.

Peste 1.000 de locuințe și 11 centre educaționale, între care cinci școli, au fost avariate într-un bombardament asupra orașului Lozova, aflat în regiunea Harkovului, afirmă autoritățile locale, citate de CNN. Regiunea Harkov a fost scena unei contraofensive de succes a ucrainenilor, care au reușit să-i împingă pe ruși dincolo de orașul cu același nume și să atingă granița ruso-ucraineană.

În estul Ucrainei, unde armata rusă continuă să preseze forțele ucrainene, atacând întregul front cu artilerie, aviație, rachete și tancuri, potrivit Reuters. 

(Sumar de știri realizat pe baza fluxului de monitorizare Rador)


Etichete (ii)ucrainarusiarazboi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live