Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 387
Comentează add

Ministerul român de Externe a răspuns a răspuns la declarațiile Rusiei privind prezența militară aliată pe flancul estic al NATO.

Răspunsul MAE la declarațiile Rusiei privind retragerea trupelor NATO

radiojurnal

 Foto: mae.ro

Situația de securitate în zona extinsă a Mării Negre și pe flancul estic al NATO, precum și măsurile de dezvoltare a capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate vor fi discutate și în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, convocată de președintele Klaus Iohannis pentru miercurea viitoare.

Între timp, Ministerul român de Externe a răspuns, vineri, la declarațiile Rusiei privind prezența militară aliată pe flancul estic al NATO.

Ministerul de Externe amintește că prezența NATO în statele aliate este o reacție strict defensivă la comportamentul tot mai agresiv al Federației Ruse în vecinătatea estică.

Diplomația română mai spune că solicitarea ca postura forțelor NATO în toate statele Alianței care au aderat după 1997, inclusiv trupe, să fie redusă, conform cerințelor Moscovei, a fost deja respinsă public de Alianța Nord-Atlantică.

Ministerul de Externe notează că o astfel de solicitare nu este negociabilă, având în vedere că postura de descurajare și apărare este parte intrinsecă a Mecanismului de apărare colectivă al NATO.


Etichete maeromanianatorusiamarea neagracsat(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live