Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Miercuri, 29 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dan Vasiliu

9 Mai 2019
Vizualizari: 326
Comentează add

Marea Britanie ar putea pierde 3% din Produsul Intern Brut, chiar şi în contextul în care guvernul şi opoziţia ar ajunge la un acord privind rămânerea ţării în uniunea vamală.

Raport publicat de economiştii britanici

dan-vasiliu

Podul şi palatul Westminster din Londra.        Foto: Graeme Maclean, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7042940.

Marea Britanie ar putea pierde 3% din Produsul Intern Brut, chiar şi în contextul în care guvernul şi opoziţia ar ajunge la un acord privind rămânerea ţării în uniunea vamală după Brexit.

Este concluzia unui raport publicat astăzi de economiştii britanici.

Autorii raportului publicat de Instititul Naţional pentru Studii Economice și Sociale consideră că varianta de Brexit, care presupune rămânerea în uniunea vamală, tot ar însemna impunerea unor bariere în domeniul serviciilor și al investițiilor care vor afecta productivitatea.

Estimările arată că, într-un asemenea scenariu, economia britanică va fi cu trei procente mai mică decât situația în care Brexitul nu s-ar petrecere deloc, ceea ce înseamnă că fiecare locuitor va pierde aproximativ 800 de lire sterline din venitul anual.

În cazul unui Brexit fără niciun acord, Marea Britaniei ar pierde şase procente din Produsul Intern Brut, o economie mai mică și un nivel mai scăzut al imigrației nete, se mai arată în raportul, înseamnă și venituri mai mici pentru bugetele din care se plătesc serviciile publice.

Astfel, după 10 ani de la ieșirea din Uniunea Europeană se estimează că încasările din taxe vor fi mai mici cu 26 de miliarde de lire sterline anual. Este de așteptat ca principalele sectoare afectate de un Brexit care va implica o uniune vamală să fie cel financiar și cel al serviciilor localizate în Londra și în jurul altor mari orașe.


Etichete raportbrexit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live