Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

13 Mai 2021
Vizualizari: 250
Comentează add

Fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadžić, îşi va executa restul pedepsei într-o închisoare din Marea Britanie.

Radovan Karadžić îşi va executa restul pedepsei într-o închisoare britanică

aura-neag-londra

 Fostul lider al sârbilor bosniaci Radovan Karadzic. Foto: Arhivă.

Autorităţile britanice au anunțat că fostul lider al sârbilor bosniaci, Radovan Karadžić, condamnat pentru genocid şi crime împotriva umanității, urmează să fie transferat într-o închisoare din Marea Britanie. El se află în prezent într-un penitenciar al Națiunilor Unite din Olanda.

În vârstă de 75 de ani, Radovan Karadžić a fost condamnat în 2016 pentru crime de război și crime împotriva umanității. Condamnarea pentru genocid se referă la rolul lui în uciderea a 7.000 de bărbați și băieți în Srebrenica, în 1995, cel mai mare masacru din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Radovan Karadžić a fost condamnat inițial la 40 de ani de închisoare, însă, în urma unui apel, pedeapsa i-a fost mărită la închisoare pe viață. Ministrul de externe britanic, Dominic Raab, a declarat că Marea Britanie, care a sprijinit vreme de 30 de ani eforturile judiciare de a-l trage la răspundere pe fostul lider al sârbilor bosniaci, are o datorie morală să se asigure că acești criminali răspund pentru faptele lor.

Avocatul lui Radovan Karadžić a declarat că transferul clientului său într-o închisoare britanică echivalează cu condamnarea la moarte, întrucât fostul lider al sârbilor bosniaci riscă să fie asasinat în închisoare de deținuți de origine musulmană.

Autorităţile britanice nu au făcut publice deocamdată detaliile cu privire la închisoarea și măsurile de securitate care vor fi dispuse în cazul lui Radovan Karadžić.


Etichete (ii)executarepedeapsaRadovan Karadžić

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live