Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 Noiembrie 2019
Vizualizari: 442
Comentează add

Furnizorul de agent termic al capitalei, RADET, este, oficial, în faliment, după decizia definitivă dată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti.

RADET, în faliment

florin-lepadatu

 Foto: Arhiva/ bucurestifm.ro

Furnizorul de agent termic al capitalei, RADET, este, oficial, în faliment, după decizia definitivă dată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti. Municipalitatea, dar şi administratorul special de la RADET, precum şi reprezentanţii ELCEN, compania care produce căldură şi apă caldă pentru sistemul centralizat, îi asigură, însă, pe bucureşteni că nu vor fi afectaţi de această situaţie.

Reporter Mihaela Mihai: "O primă decizie privind declararea falimentului companiei RADET a fost dată în aprilie, de Tribunalul Bucureşti, iar Curtea de Apel a confirmat sentinţa care este definitivă.

Compania care furnizează agent termic în Capitală, în sistem centralizat, se află în insolvenţă de trei ani, iar cauzele care au dus la situaţia de astăzi, spun specialiştii, sunt multiple.

Printre acestea, datoria imensă, de peste patru miliarde de lei acumulată la producătorul de energie, ELCEN, neplata subvenţiilor de către stat sau întârzierea acesteia, care a dus la un cumul de penalităţi şi, nu în ultimul rând, vechimea a peste 80% din instalaţiile RADET care generează pierderi.

După sentinţa privind falimentul RADET, municipalitatea, ministrul economiei, dar şi administratorul special al companiei, Alexandru Burghiu, au dat asigurări că bucureştenii nu vor rămâne fără apă caldă şi căldură.

Alexandru Burghiu: "Furnizarea se va desfăşura, în continuare, fără nici un impediment.

Vor fi preluaţi, automat, toţi clienţii de către noul operator, Termoenergetica.

Se va face o şedinţă de consiliu general, astfel încât serviciul să fie delegat către noua companie şi lucrurile vor merge în continuare." 

Şi producătorul de energie termică, ELCEN, a garantat, printr-un comunicat de presă, că nu va sista furnizarea de apă caldă şi căldură pentru bucureşteni, atâta timp cât Primăria Capitalei va asigura plata acestor servicii.


Etichete RADETcăldură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live