Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Mai 2022
Vizualizari: 237
Comentează add

Țările NATO discută o eventuală înzestrare pentru apărare a Republicii Moldova.

R. Moldova va trebui să-și "consolideze sectorul de apărare"

sergiu-stet

  Maia Sandu. Foto: Arhivă/ Radio Chisinău.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat necesitatea consolidării sectorului de apărare al țării, comentând informația apărută în presă, privind consultări cu NATO în legătură cu această chestiune, informează TASS.
 
"Republica Moldova este o țară neutră și iubitoare de pace, care nu vrea să amenințe suveranitatea altor țări. În același timp, noi avem un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat. (...) Împreună cu Ministerul Apărării, vom analiza nevoile pe care le vom putea satisface cu ajutorul sprijinului extern", a declarat Maia Sandu.
 
Săptămâna trecută, șefa Ministerului de Externe britanic, Liz Truss, a declarat că aliații pe linie NATO discută problema referitoare la faptul că nu doar Ucraina, ci și Republica Moldova să fie înarmată potrivit standardelor NATO.
 
Luni, Andrei Rudenko, adjunct al ministrului de externe al Rusiei, a declarat că Moscova va urmări reacția Chișinăului la posibilele livrări de armament NATO în țară. O asemenea perspectivă, a subliniat Rudenko, pune probleme părții ruse.

Etichete Maia SanduRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live