Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

12 Iunie 2019
Vizualizari: 363
Comentează add

La Chişinău au avut loc primele confruntări între reprezentanţii celor două guverne care funcţionează în paralel în Republica Moldova.

R. Moldova: Primele incidente

cristina-popusoi-radio-chisinau

Foto: radiochisinau.md

La Chişinău au avut loc azi primele confruntări şi altercaţii între reprezentanţii celor două guverne, care funcţionează în paralel în Republica Moldova.

În incident au fost implicaţi ministrul de interne al Guvernului Sandu şi şeful Inspectoratului General de Poliţie, numit de executivul Filip, după ce primului nu i s-a permis intrarea într-o clădire a poliţiei.


Reporter: Cristina Popuşoi de la Radio Chişinău - Dualitatea de putere de la Chișinău a produs în această dimineață primele incidente violente.

Ministrul de interne din executivul condus de Maia Sandu, Andrei Năstase, a mers la o direcție a Inspectoratului Național de Investigații, acolo unde au descins mascații pentru a-i suspenda din funcție pe şase polițiști care ieri şi-au exprimat public susținerea pentru noul guvern.

Şeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, care se supune guvernului Filip, dar care a fost demis din funcție de guvernul Maia Sandu, a dat ordin să nu i se permită lui Andrei Năstase accesul în instituție.

Au urmat confruntări ușoare între Andrei Năstase și mascați, dar și un schimb de replici cu Alexandru Pînzari.

Acesta din urmă a spus că cei şase angajați au fost suspendaţi din funcție, fiind acuzați că şi-ar fi încălcat jurământul.

Maia Sandu l-a somat astăzi pe Alexandru Pînzari să nu participe la acțiunile de uzurpare a puterii în stat și s-a adresat funcționarilor să nu îndeplinească ordine ilegale. Între timp, guvernul Filip, susținut de Partidul Democrat, continuă să-și exercite controlul asupra instituțiilor statului.

Astfel, guvernul Filip a luat ieri o decizie controversată, de a muta Ambasada Republicii Moldova din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim


Etichete chişinăuconfruntăriguverneRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live