Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Vasile State, Radio Chişinău

5 Martie 2015
Vizualizari: 1049
Comentează add

Parlamentul de la Chişinău a adoptat un proiect de lege prin care posturile de radio şi de televiziune din Republica Moldova vor fi obligate să-şi declare proprietarii.

R. Moldova: Lege privind transparenţa în domeniul audiovizual

vasile-state-radio-chisinau

Parlamentul de la Chișinău. Foto: radiochisinau.md.

Posturile de radio şi de televiziune din Republica Moldova vor fi obligate să-şi declare proprietarii, potrivit unui proiect de lege adoptat astăzi de Parlamentul de la Chişinău.

După lungi dezbateri, propunerea opoziţiei liberale, de a interzice companiilor înregistrate în zonele offshore să deţină instituţii audiovizuale în Republica Moldova, nu a fost acceptată de majoritatea parlamentară.

Principalele dezbateri pe marginea proiectului de lege au vizat propunerea opoziţiei liberale de a interzice companiile înregistrate în zonele offshore numai în calitate de proprietari ai instituţiilor audiovizuale din Republica Moldova.

"Din punctul nostru de vedere este o mimare şi o sfidare a bunului simţ, pentru că, în condiţiile Republicii Moldova, este foarte greu sau practic imposibil de demonstrat cine este adevăratul proprietar al unei instituţii audiovizuale sau a alteia" a spus deputatul liberal, Corina Fusu.

Pe de altă parte, deputatul liberal, Chiril Lucinschi, unul dintre autorii ai proiectului de lege, a menţionat că acest subiect trebuie tratat separat.

"Este o temă care trebuie să fie dezbătută separat şi nu doar pentru domeniul mass media, dar pentru celelalte domenii, inclusiv achiziţii publice, sistemul bancar şi cred că ar trebui să venim cu un proiect separat, ce ţine de activitatea acestor companii de timp offshore, pe teritoriul Republicii Moldova", a declarat Chiril Lucinschi.

Legea privind transparenţa în domeniul audiovizual va intra în vigoare după şase luni de la publicarea documentului în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.


Etichete Republica MoldovaposturiradioteleviziuneParlamentul de la Chisinauaudiovizualtransparentaproprietari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live