Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 16 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

13 August 2020
Vizualizari: 335
Comentează add

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon ar dori să obțină doze din noul vaccin rusesc anti-COVID-19.

R. Moldova: Guvernul vrea vaccin anti-Covid19 din UE, I. Dodon din Rusia

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Foto: Arhivă.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar dori să obțină doze din noul vaccin rusesc antiCOVID-19 pentru locuitorii țării.

El a lăudat serul de imunizare rusesc la o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău cu toate că eficacitatea sa este pusă sub semnul îndoielii de multe guverne și organizații medicale din lume.

Pe de altă parte, oficiali din guvernul Republicii Moldova au cerut sprijinul României pentru a primi vaccinuri anticoronavirus din Uniunea Europeană imediat ce acestea vor fi disponibile pe piață.

Igor Dodon a transmis felicitări conducerii de la Moscova după anunțul lui Vladimir Putin privind elaborarea unui vaccin anti-COVID, pe care l-a calificat ca fiind o realizare importantă în domeniul științei medicale.

Totodată, Igor Dodon a exprimat interesul Republicii Moldova în vederea obținerii acestui vaccin după cum se arată într-un comunicat de presă. În acest sens, conducerea Republicii Moldova va expedia la Moscova un demers în timpul apropiat, se mai precizează în comunicat.

Cu câteva ore înainte de întâlnirea cu ambasadorul rus, Igor Dodon declara, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, că nu există deocamdată vaccinuri finalizate, gata pentru a fi exportate din țările producătoare, și că Republica Moldova s-a înregistrat la OMS pentru a primi vaccinuri imediat ce acestea vor fi disponibile.

Pe de altă parte, autoritățile de la Chișinău au adresat și României o solicitare de ajutor pentru obținerea unui vaccin, dar și a medicamentului Remdesivir, utilizat în tratamentul COVID-19.

Directorul Agenției Medicamentului de la Chișinău s-a întâlnit la București cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne al României, Raed Arafat, cu care a discutat posibilitatea includerii Republicii Moldova în solicitarea României adresată Comisiei Europene pentru obținerea acestor preparate.


Etichete igor dodonrepublica moldovavaccin anticovid(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live