Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut Marţi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

10 August 2019
Vizualizari: 476
Comentează add

UPDATE: ora 15.00 - În zona Pieţei Victoriei din Bucureşti au fost instituite restricţii de circulaţie.

Proteste organizate astăzi în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Revoluţiei

petruta-dinu

(10.08.2019) Pregatiri pentru protestul ce se va desfasura in Piata Victoriei din Capitala, la un an de la manifestatia antiguvernamentala din 10 august. Foto: Agerpres.

UPDATE: ora 15.00 - În zona Pieţei Victoriei din Bucureşti au fost instituite restricţii de circulaţie

În zona Pieţei Victoriei din Bucureşti au fost instituite restricţii de circulaţie, în perspectiva mitingului autorizat să se desfăşoare de la ora 17:00. Cu o jumătate de oră în urmă a fost restricţionat traficul pe Şoseaua Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, la fel şi în fată sediului guvernului - transmite reporterul RRA Petruţa Dinu. Au fost instalate garduri de protecţie, iar în toată zona Pieţei Victoriei, pe bulevardele şi străzile adiacente sunt maşini de poliţie, jandarmerie, pompieri şi autospeciale SMURD.
În urmă cu un an, 100 de mii de oameni, români din ţară şi din diaspora, au protestat în Piaţa Victoriei faţă de Guvern, iar jandarmii au intervenit atunci cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă

UPDATE: ora 14.00 - Jandarmii încep să instaleze garduri în Piaţa Victoriei

Jandarmii încep să instaleze, la această oră, garduri în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru desfăşurarea protestului diasporei, iar după ora 14:30, vor fi luate măsuri privind restricţionarea traficului rutier în zonă. Mitingul este autorizat de la ora 17:00. A existat deja un incident legat de staţionarea unei maşini în zona alocată protestatarilor. Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă, pentru staţionare în loc nepermis şi pentru că a refuzat să mute autoutilitara.

-Știrea inițială--

Un protest de amploare este anunţat pentru astăzi în Piaţa Victoriei din capitală, la un an de la manifestaţiile antiguvernamentale ale diasporei din 10 august, soldate cu intervenţia în forţă a jandarmilor.

Organizatorii, Grupul de acțiune civică "Diaspora pentru România" spun că la manifestație ar putea participa 250.000 de oameni, motiv pentru care autoritățile locale au luat măsuri de restricționare a traficului în zona începând cu ora 14:30, iar Jandarmeria a făcut apel la evitarea conflictelor și a faptelor antisociale.


Reporter: Petruţa Dinu - Bun găsit! Așa este, mă aflu la Centrul de presă deschis astăzi de reprezentanții Poliției, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă.

De aici vom avea pe parcursul zilei informații despre ce se întâmplă în Piața Victoriei şi despre modul în care are reprezentanţi ai structurilor cu atribuții în domeniul de ordine și siguranță publică intervin în zonă.

Reprezentantul Jandarmeriei Române, George Enache, a anunțat că peste o oră vor fi instalate dispozitive în Piața Victoriei pentru a asigura desfășurarea mitingului, anunțat, reamintesc, pentru ora 17:00, în condiții de siguranță.

La rândul său, reprezentantul ISU, Daniel Vasile, a subliniat că vor fi asigurate măsuri de prim-ajutor pentru că este foarte cald în București. De asemenea, după ora 14:30 vor fi luate măsuri privind restriţionarea traficului rutier în zonă.

Cât despre participanții la protest, pot să vă spun că la această oră sunt doar câteva zeci de persoane care au venit înca de la ora 10:00.

Mitingul este autorizat, însă a existat un incident legat de staţionarea unei maşini în locul în care se află protestatrii.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă pentru staţionare în loc nepermis şi pentru că a refuzat să mute autoutilitara.


George Enache, reprezentantul Jandarmeriei Române: În protocolul care aviza desfăşurarea acestui eveniment nu este trecută prezenţa acestei maşini în acastă zonă, drept pentru care vor fi luate oate măsurile pentru îndepărtarea oricăror riscuri din zonă. Este doar un incident, punctual, creat în mod artificial pentru a determina o anumită reacţie.


Reporter: La un an de la violenţele dintre jandarmi şi protestatari, aici, în Piaţa Victoriei, organizatorii, grupul "Diaspora pentru România" a anunţat că aşteaptă în această după-amiază, seară, peste 250.000 de oameni.

În paralel cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, de la ora 17:00 va fi organizat un protest de mai mici dimensiuni în faţa sediului Ministerului de Interne din Piaţa Revoluţiei, de unde oamenii vor pleca, la ora 19:00, în marş spre Piaţa Victoriei.

Proteste sunt anunţate şi în alte oraşe din ţară, dar şi în străinătate, în capitale europene unde trăiesc grupuri mari de români.

Traficul rutier, restricţionat temporar în mai multe zone din Bucureşti

 HARTA: Sursa- Brigada Rutiera București.

trafic


Etichete Protestprotest 10 augustpiata victorieidiasporajandarmeriecentru de presa jandarmeriepolitieisu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live