Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Aura Neag, Londra

23 Ianuarie 2022
Vizualizari: 449
Comentează add

Demonstraţii ample au avut loc în mai multe capitale europene, între care Atena, Paris, Londra, Helsinki şi Stockholm, față de paşapoartele de vaccinare.

Proteste în mai multe capitale europene față de paşapoartele de vaccinare

aura-neag-londra

 Foto: Arhivă.

Demonstraţii ample au avut loc în mai multe capitale europene, între care Atena, Paris, Londra, Helsinki şi Stockholm, împotriva paşapoartelor de vaccinare şi a altor măsuri impuse de guverne cu intenţia de a stopa pandemia de COVID.

În Marea Britanie au protestat cadrele medicale care se opun vaccinării obligatorii ca o condiţie pentru păstrarea locului de muncă.

Potrivit corespondentei noastre la Londra, Aura Neag, aproximativ 10% din agajaţii sistemului britanic de sănătate riscă să fie daţi afară dacă nu se vaccinează complet până în aprilie.


Mii de protestatari au demonstrat la Londra și în alte orașe mari împotriva obligativității vaccinării pentru cadrele medicale.

Guvernul de la Londra a adoptat o lege care face din vaccinare o condiție obligatorie pentru a lucra în centre medicale sau de îngrijire a vârstnicilor.


-: Încearcă să te forțeze să faci ceva împotriva voinței tale. Noi toți trebuie să putem să alegem. Lucrez pentru sistemul public de sănătate şi sunt singura din echipa mea care nu este vaccinată. Am fost amenințată că îmi voi pierde slujba în aprilie.


Reporter: Cadrele medicale au până în 3 februarie să îşi facă prima doză. Până în aprilie trebuie să fie complet imunizate, pentru a avea siguranța că își păstrează locul de muncă. Sistemul public de sănătate din Marea Britanie trece printr-o criză majoră de personal, cauzată de pandemie și de Brexit.

Aproximativ 10% din cadrele medicale nu sunt vaccinate. Concedierea lor va agrava și mai mult criza de personal, motiv pentru care multe voci au cerut guvernului să ofere o amânare.

Executivul de la Londra insistă însă că este corect ca toate cadrele medicale care au contact direct cu pacienții, mulți vulnerabili, să fie imunizate împotriva coronavirusului.


Etichete protestepasaport vaccinarelondrastockholmparisatenahelsinkipandemiecovidcadre medicale(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live