Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

16 Ianuarie 2022
Vizualizari: 333
Comentează add

O mie de italieni la Roma şi aproximativ două mii la Milano au protestat aseară împotriva ultimelor măsuri luate de guvernul italian în combaterea pandemiei.

Proteste în Italia faţă de impunerea certificatului verde

radiojurnal

    

În Europa au avut loc, ieri, noi proteste faţă de impunerea certificatului verde.

Aproximativ 54 de mii de persoane au ieşit în stradă în mai multe localităţi din Franţa, un număr mult mai mic decât în urmă cu o săptămână, când au fost cu circa 50 de mii de manifestanţi mai mulţi.

Şi în Italia au avut loc proteste, dar mult mai mici, după cum transmite corespodentul RRA, Elena Postelnicu.

O mie de italieni la Roma şi aproximativ două mii la Milano au protestat aseară împotriva ultimelor măsuri luate de guvernul italian în combaterea pandemiei de coronavirus, începând cu vaccinarea obligatorie a persoanelor de peste 50 de ani. Protestele s-au desfășurat fără probleme.
 
Doar în capitală forțele de ordine, polițiști și jandarmi, au intervenit pentru a bloca trecerea unui grup restrâns de manifestanți într-un marş neautorizat spre centrul istoric.
 
De la 10 ianuarie, în Peninsulă, așa-numitul super green pass, supracertificat deținut de vaccinaţi și de cei vindecați, este necesar pentru accesul în transportul public, hoteluri, la terasele restaurantelor, în piscine, săli de sport, pe pârtii de schi și la orice fel de eveniment, chiar și cele în aer liber.
 
De la 1 februarie, cine nu este vaccinat va avea acces doar în magazinele alimentare și în farmacii.
 
Totodată, de la 10 ianuarie, toți cetățenii cu vârste de peste 50 de ani, inclusiv străinii rezidenţi în peninsulă, sunt obligați să se imunizeze.
 

Etichete italiafrantaprotestecertificatul verde(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live