Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

20 August 2020
Vizualizari: 219
Comentează add

Angajatori și salariați din hoteluri, agenții de turism, restaurante și-au închis ieri unitățile ca protest față de menținerea interdicției de a deschide restaurantele în interior.

Proteste ale angajatorilor și salariaților din hoteluri și restaurante

radiojurnal

 Foto: Adriana Tudose / RRA

Angajatorii și salariații din hoteluri, agenții de turism și restaurante și-au închis ieri pentru o oră unitățile și au ieșit în stradă în semn de protest față de menținerea interdicției de a deschide restaurantele în interior.

În toată țara, oameni cu măști de protecție s-au aliniat în liniște în fața clădirilor în care lucrează și au purtat pancarte cu mesaje prin care au dorit să atragă atenția asupra situației celor 400.000 de angajați din acest sector.

Alexandru Buzică a stat de vorbă cu unii dintre protestatari.
-: Sunt proprietar de restaurant, am hotărât să ne alăturăm și noi tuturor angajaților din Horeca pentru a se lua măsuri și în privința noastră, mai precis a restaurantelor în interior. Noi suntem pregătiți cu tot ce trebuie: cu dezinfectanți, cu separeuri, cu igienă corespunzătoare și așteptăm de la guvern un răspuns cât mai rapid pentru că deja au trecut aproape șase luni de zile și noi suntem încă închiși. Totodată, solicităm Guvernului dacă ne pot ajuta puțin mai repede cu granturile pe care ni le-au promis.
-: Am 21 de ani, lucrez ca ospătar de doi ani și îmi fac griji pentru că îmi pot pierde acest loc de muncă și nu o să îmi mai pot plăti facultatea.
Reporter: Ce salariu ai?
-: 2200 de lei, dar în momentul de față primesc doar 1700 delei din cauza pandemiei și restricțiilor impuse.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că înțelegem situația din acest domeniu, dar nu se vor lua alte măsuri de relaxare cu privire la terase și restaurante până nu se va înregistra o descreștere constantă a epidemiei cu noul coronavirus.

La rândul său, ministrul finanțelor publice, Florin Cîțu, a spus aseară la un post de televiziune că sectorul Horeca este important pentru economie și a adăugat că nu ar dori ca astfel de proteste să fie folosite electoral.

El a reamintit că sunt aproape cinci luni de când nu se plătesc impozite pentru acest sector, iar aproximativ 2.000 de restaurante au aplicat pentru programul de sprijin IMM Invest.


Etichete (ph)protestrestaurante

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live