Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Octombrie 2019
Vizualizari: 212
Comentează add

Sute de absolvenţi ai facultăţilor de medicină au protestat miercuri la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, nemulţumiţi de amânarea pentru 8 decembrie a examenului de Rezidenţiat.

Proteste ale absolvenţilor de medicină

florin-lepadatu

 Foto Agerpres

Sute de absolvenţi ai facultăţilor de medicină au protestat miercuri la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, nemulţumiţi de amânarea pentru 8 decembrie a examenului de Rezidenţiat.

Ei au atras atenţia că, fără Rezidenţiat, cei şase ani de facultate nu au nicio valoare şi că, în această perioadă, nu beneficiază de asigurări de sănătate.

Examenul de Rezidenţiat ar fi trebuit organizat la 17 noiembrie, însă a fost amânat pentru că nu a fost numit un ministru al educaţiei sau un ministru interimar, care să semneze actele necesare pentru organizarea concursului.

Miercuri, ministrul sănătăţii în exerciţiu, Sorina Pintea, a atras atenţia că examenul ar putea fi din nou amânat, pentru că situaţia nu poate fi rezolvată de un secretar de stat.

Sorina Pintea: "Legislaţia este foarte clară, am spus-o şi o repet de fiecare dată, nu este o dispută politică, aici nu ne jucăm cu soarta a 5.000 de copii.

Pur şi simplu, juridic nu se poate face.

Ne-au spus foarte mulţi, puteaţi să faceţi un ordin de ministru, să forţaţi.

Nu vreau să vulnerabilizez acest examen, pentru că până la urmă o singură contestaţie ar anula tot examenul, legislaţia este în acest moment aşa.

Ar fi o soluţie, să modificăm legea urgentă în Parlament", potrivit Rador.


Etichete Studenţieleviexamen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live