Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

6 Octombrie 2014
Vizualizari: 1145
Comentează add

200 de sindicalişti de la Complexul Energetic Hunedoara și de la mai multe sindicate din Cartel Alfa Hunedoara includerea CEH în strategia energetică la nivel naţional.

Protest sindical la Deva

ilie-pintea

Termocentrala Paroșeni. Foto: Ilie Pintea

În această după amiază, peste 200 de sindicalişti de la Complexul Energetic Hunedoara și de la mai multe sindicate din filiala judeţeană Cartel Alfa Hunedoara au participat la un miting de protest, organizat în faţa sediului Prefecturii din Deva.

Reprezentanții Sindicatului „Muntele”, din Valea Jiului, au solicitat modificarea Legii dialogului social şi includerea Complexului Energetic Hunedoara în strategia energetică la nivel naţional.

Este al doilea mitingul de protest desfăşurat sub lozinca „Hunedoara suntem noi” după cel care a avut loc la Petroșani în luna august. 

Protestatarii au adus cu ei pancarte prin care cereau autorităţilor preluarea cantităţii de cărbune extrase din minele Văii Jiului şi sprijinirea sectorului energetic.

Sindicaliştii au înaintat o listă de revendicări către Prefectura Hunedoara şi Guvern, prin care solicită introducerea producătorilor de energie electrică pe huilă în strategia energetică elaborată la nivel naţional, eliminarea taxelor speciale pe stâlp şi regândirea politicilor economice în domeniul energiei. 

De asemenea, protestatarii au cerut ca Guvernul să se adreseze Comisiei Europene pentru a primi permisiunea acordării unor ajutoare de stat către Complexul Energetic Hunedoara.

 

Etichete Complexul Energetic HunedoaraCartel AlfaDevaSindicatul„Muntele”Valea Jiuluitaxelor speciale pe stâlp

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live