Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

21 Aprilie 2020
Vizualizari: 691
Comentează add

Reprezentanții pensionarilor protestează față de restricțiile impuse persoanelor vârstnice.

"Protest față de restricțiile impuse persoanelor vârstnice"

iulia-gherman

Foto: Arhivă.

Reprezentanți ai pensionarilor protestează față de restricțiile impuse persoanelor vârstnice prin ordonanţele militare în vigoare și cer revizuirea măsurii prin care se alocă intervalul orar 11:00-13:00 pentru deplasarea celor cu vârste de peste 65 de ani.

Președinții mai multor federaţii care reprezintă interesele pensionarilor se plâng de discriminare, acuză că se încalcă prevederi constituționale şi consideră că este vorba de un atac la demnitatea umană a vârstnicilor.

Într-un comunicat publicat astăzi, ei subliniază că intervalul de două ore fixat pentru deplasarea acestor persoane s-a dovedit total insuficient, în special în orașele mari, unde doar deplasarea spre şi dinspre magazine poate depăşi intervalul alocat.


Autorităţile au subliniat în numeroase rânduri că persoanele în vârstă sunt categoria cu cel mai ridicat de risc de a face forme grave ale infecției cu noul coronavirus.

De altfel, cifrele la nivelul săptămânii trecute indică un procent de 71% din totalul deceselor asociate cu COVID-19 ca fiind la persoane cu vârste de peste 60 de ani.


Președintele Klaus Iohannis preciza azi că este prea devreme pentru a relaxa interdicțiile în vigoare, dar a subliniat că nu sunt luate în calcul măsuri drastice care să îi vizeze pe cei peste 65 de ani, ca de exemplu carantinarea lor generală, variantă lansată recent în spațiul public.

(RS)


Etichete protestrestrictiipersoane varstnice(RS)coronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live