Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Miercuri, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

5 Decembrie 2019
Vizualizari: 877
Comentează add

Zeci de persoane îi cer primarului general Gabriela Firea să folosească banii municipalităţii pentru a investi în infrastructura oraşului şi nu pentru evenimente culturale.

Protest cu ligheane în faţa primăriei Capitalei (Foto)

atena-teognoste

FOTO: Atena Teognoste.

Zeci de bucureşteni au venit astăzi în faţa Primăriei Generale din Capitală cu ligheane şi reşouri.

Au cerut administraţiei oraşului să folosească banii municipalităţii pentru a investi în infrastructura Bucureştiului şi nu doar pentru diverse evenimente culturale.

Reporterul RRA Atena Teognoste a vorbit cu participanţii la protest şi a obţinut şi un punct de vedere de la conducerea Termoenergetica, compania care a înlocuit RADET.


-: Noi vrem să transmitem un mesaj foarte clar pentru cei care administrează primăria de peste trei ani și jumătate că nu mai merge aşa. Noi nu am văzut reparații și îmbunătățirea rețelei de termoficare a municipiului București; în schimb, vedem bani cheltuiți.


-: Pe mine mă îngrozește nu atât de mult faptul că au început să bubuie ţevile efectiv, ci faptul că se încearcă muşamalizarea de fapt a acestor probleme.


Reporter: Aţi avut probleme cu apa caldă şi căldura?


-: De un an de zile, cel puţin.


Reporter: În ce zonă staţi?


-: În Sectorul 3. Tot sunt întreruperi care nu sunt anunțate. Este o întreagă emoție să dai drumul la apă caldă, pentru că nu știi dacă e apă caldă sau apă rece și cât se învârte contorul pe apă caldă și tot așa.


Reporter: În acest moment, nu sunt avarii, însă problemele care apar în anumite zone ale Bucureștiului din cartierele Aviației, Colentina și Drumul Taberei sunt cauzate de dezechilibrarea sistemului de termoficare prin dispariţia a două din cele șase electrocentrale, a declarat directorul general al companiei Termoenergetica, Alexandru Burghiu.


Alexandru Burghiu: "Vorbim de 560.000 de apartamente; un număr enorm de abonaţi. Cele mai mari probleme le întâmpinăm în zonele unde au dispărut aceste două CET-uri: Titan și Pipera. Mai există tot felul de defecțiuni. Acele lucrări sunt lucrări programate. De obicei, nu durează mai mult de 12 ore, astfel încât să nu intrăm în noapte fără apă caldă și căldură. Sunt lucrări inerente. Nu ne putem permite să nu le facem, pentru că prevenim avarii prin acest tip de lucrări".

FOTO: Atena Teognoste.

lighean 2

Editor web: R. S.


Etichete protest cu ligheanebucurestiapa caldacalduragabriela firearadetresouritermoficare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live