Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Sâmbătă, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Ianuarie 2022
Vizualizari: 548
Comentează add

"Sectorul cultural a devenit invizibil" - susțin asociațiile profesionale din domeniu, cerând compensații pentru lipsa activității în pandemie.

Protest al artiștilor - "Sectorul cultural a devenit invizibil"

radiojurnal

  Foto arhiva

Artiștii au ieșit astăzi în stradă pentru a cere sprijinul autorităților.

Sectorul cultural a devenit invizibil - susțin asociațiile profesionale din domeniu, cerând compensații pentru lipsa activității în pandemie.

Un protest a avut loc în capitală, în fața Guvernului, iar un altul la Sibiu.

Din cauza lipsei sprijinului din partea statului, mulți profesioniști au plecat din țară sau s-au reprofilat - a explicat Silviu Scrob, manager cultural.

Silviu Scrob: Am fost aproape invizibili în doi ani de pandemie; atât la nivel de măsuri cât și la nivel de reglementări. Cultura a fost lăsată din nou pe ultimul loc. Foarte mulți dintre colegii noștri au plecat din țară, fie s-au respecializat. Vedem că forța de muncă cu care noi putem deservi evenimentele culturale din țară a început să dispară şi, dacă nu se intervine acum, s-ar putea ca în momentul în care ieșim din pandemie efectele să fie irecuperabile. Apelul nostru se referă în primul rând la predictibilitate, modul în care sunt făcute reglementările pentru funcționarea industriei culturale să nu fie cu dublă măsură. Pe de altă parte, ne dorim ca în momentul în care se restricționează dreptul la muncă, odată cu restricționarea să se lanseze și pachetul de compensare.

(A consemnat corespondenta RRA la Sibiu, Carmen Vulcan)


Etichete protesteculturapandemieguvernsibiu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live